sobota 13. května 2017

FREESTYLE

VALERIA

Prajem vám všetkým krásny deň,
čo vám prezradiť a o čom písať v tejto špeciálnej rubrike? Rozhodla som sa, že by to malo súvisieť so scrapbookingom. Aj keď mojou najväčšou láskou je cardmaking, tak mojou druhou veľkou záľubou je tvorba zápisníkov ... tak sa poďte so mnou pozrieť ako sa moja tvorba neustále vyvíja


MINIMALISTICKÉ ZAČIATKY 

Začalo sa to jednoducho. Inšpiráciou. Od tej najlepšej resp. jednej z najlepších. Lucky Barabas. Jej videa ma fascinovali. Vyzerali lákavo, dostatočne jednoducho, aby som si na ne trúfla aj ja. Nemala som nič, len spinkovač a pár papierov. K takým krásnym ako tvorila Lucinka, som sa nedostala. Zostala som pri jednoduchosti.


Páčili sa mi jemné kombinácie farieb a vzorov


Tvorila som len malé veľkosti, ale využila som každý kúsok papiera


NATURÁLNE ZÁPISNÍKY

Postupne som zbierku rozšírila o ručne robené papiere, lebo sa mi páčila ich štruktúra a chcela som si vyskúšať aj šitie na mamkinom stroji.


Vznikla tak nová éra prírodných zápisníkov






Niektoré som aj trochu opečiatkovala, ale len trochu :)




LEPENKOVÉ DOSKY 

Potom som sa rozhodla využiť vyrezávacie šablóny, ktoré som si kúpila omylom a sú určené k PL,tak som testovala výdrž môjho Big Shotu a vyrezávala lepenku - a on to dal :)
 


Niektoré boli veľké, iné mini 




COPTIC STITCH BINDING 
 
Prvý kurz s našou milovanou Paige ma ohromil nielen kombináciou farieb a vzorov, ale hlavne jej ručne robenými knihami. Aj som si kúpila jej video, aj som sa to naučila. Avšak ako to už chodí, aj tie moje sú minimalistické :) 






Páči sa mi, že na povrchu sú jednoduché a elegantné - koniec koncov sa to vždy dá prispôsobiť, ale vo vnútri to hýri farbami a vzormi 




HLADKACIE ZÁPISNÍKY 

To je zatiaľ môj posledný vynález - ťažko to nazvať môj, inšpirovala som sa, ale je to jednoznačne moja posledná srdcová zápisníková záležitosť. Obal je z látky a vďaka vatelínu sú mäkké ako vankúšik. 





Verím, že sa vám výlet do môjho zápisníkového sveta páčil.
Aj keď je to dosť náročný proces, veľmi ma to baví
Valika

5 komentářů:

  1. Vali, právě se začínám nořit do diářů taky a baví mě to. Moc díky za inspiraci, máš to parádní. Ty šité jsou top! Chystám se na ně ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Zapisnicky jsou super, Ted Jsem zkousela vyrobit jeden do travelers notebooku, ale mam problem, ze ty okraje se mi nedari srovnat, I se skalpelem to mam jak od mysi;-) mas nejaky tip

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj anka dakujem za otazku. moj tip znie: musis si kupit Ořezávací nůž s vysouvací čepelí. ak chces mat krasne okraje musis mat super ostry noz. par krat prerezes a hned odlamuj ♥ a este poriadne kovove pravitko. snad som pomohla.

      Vymazat

Pin It button on image hover